Nordpipe Composite Engineering

Utforska vår värld för att se vad vi kan leverera till just din fabrik

Produkter

Hos oss hanteras varje produkt som ett projekt, vi levererar en helhetslösning från start till mål, ända tills kunden övertagit produkten eller anläggningen. Varje produkt är skräddarsydd enligt användningsområde och hållfasthetsberäknad enligt finita element metoden (FEM).  Konstruktionen och tillverkningen följer rådande standarder och normer för kompositmaterial. Alla våra produkter konstrueras och tillverkas i Jakobstad. Under tillverkningen följer vi noggrant upp kvaliteten och gör materialtester för att kontrollera mot materialvärdena i hållfasthetsberäkningen. Transportplaneringen påbörjas redan i ett tidigt stadie, produktens stora volym kräver bra planering och säker transport.  När produkten nått slutdestinationen följer montage. Vi använder vårt egna montageteam av professionella montörer med erfarenhet av montagesiter över hela världen. Vi tar helhetsansvar för våra projekt och genom bra samarbete med vår kund gör vi ett fint slutresultat. Vi skapar förtroende genom vårt kunnande och vår lojalitet, vi levererar i tid och håller våra löften.

NCE köpte River Plast Oy:s konkursbo

Nordpipe Composite Engineering utökar sin kapacitet inom tillverkning av rör, rördelar och rörsystem. NCE har köpt konkurrenten och samarbetspartnern River Plast Oys konkursbo i Imatra där företaget har tillverkat GAP rör och rördelar för industrin, och dörrar för fordonsindustrin.

 

Nordpipe Composite Engineering konstruerar och tillverkar kompositlösningar för industrier som har en utmanande process i olika miljöer med aggressiv korrosion, höga tryck och svår erosion. NCE tillverkar bland annat kompletta rörsystem för vätskor och gaser. När NCE fick ta del av River Plasts konkursmeddelande såg företaget sin chans att expandera.

 

– Vi har en bra orderstock och tog vara på möjligheten att öka vår kapacitet, säger Dan Björkskog som är vd för NCE i Jakobstad.

 

Verksamheten i Imatra fortsätter som tidigare med 20 anställda i utrymmen som hyrs av Imatra stad.

 

Komposit ersätter metall i många industrier

I processer där korrosion och erosion är en ständig utmaning ersätts metallmaterial ofta med komposit eftersom kemikaliebeständigt laminat har goda korrosionsegenskaper, hög hållfasthet och lång livslängd. Komposit klarar även av höga temperaturer och är i princip ett underhållsfritt material. Fabrikerna kan därmed koncentrera sig på sina processer.

 

– Problemlösningen är vår starka sida. Om kunden har ett problem i en process så har vi den expertis som krävs för att skräddarsy en välfungerande lösning. Dessutom konstruerar vi och tillverkar alla våra produkter i Jakobstad, säger Björkskog.

 

Tilläggsuppgifter:

Dan Björkskog

verkställande direktör

+358 40 0806262

dan.bjorkskog@nce.fi

 

Foto: Rebecka Wargh. NCE Jakobstad september 2021.

 

När NCE grundades i Jakobstad 1993 tillverkade företaget lagringstankar och cisterner. I dag tillverkar NCE en rad olika kompositprodukter i Jakobstad, som levereras ut i världen. Företaget har även montage- och försäljningsenheter i Polen, Sverige och Uruguay. NCE har i dag 100 anställda, 30–40 inhyrda medarbetare. Omsättningen är ca. 30 miljoner euro på koncernnivå.